Senior Sales Manager @ NorthC Datacenters

Job description

Wie?

Een echte senior ‘New Business’ Manager die zijn of haar netwerk kan gebruiken om deuren te openen naar potentiële klanten die op zoek zijn naar de juiste partner voor datacenter -en connectiviteitsdiensten. Iemand die de latente klantbehoeften weet om te zetten in klantgerichte deals die de klant echt ten goede komen.

Iemand die gedegen kennis heeft van de technologische uitdagingen waarmee onze klanten te maken hebben bij de digitale transformatie. Die op strategisch niveau kan schakelen met CTO’s en CIO’s, maar ook de praktisch invulling kan geven aan deze transformatie en de rol van een NorthC daarin goed kan ‘vertalen’.

Hoe?

NorthC is de leidende aanbieder van regionale colocatie- en connectiviteitsdiensten in Nederland.

Dat doen zij carrier- en Cloud neutraal, want zij willen de klant de beste dienstverlening bieden. Zij helpen klanten bij de digitale transitie. Stap voor stap. Of klanten nu kiezen voor de private of public Cloud of voor een hybride oplossing: NorthC faciliteert de weg naar de Cloud.

NorthC is daarom op zoek naar een Sales Manager die zelfstandig kan plannen, organiseren & uitvoeren. Je bent in staat potentiële klanten te vinden en te bereiken. Dit alles, gebaseerd op een solide en sterk eigen netwerk. Je bent niet alleen in staat om een deal te scoren, maar kan ook echt luisteren en de echte klantbehoeften begrijpen. Je kan de potentiële klant overtuigen en je kunt daarmee kan onderhandelen. Naast een volledige focus op acquisitie, zal je ook helpen bij het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties van NorthC in Nederland.

Waarom?

NorthC Datacenters Group heeft zich recentelijk ontwikkeld tot de grote regionale speler in de Datacenter industrie in Nederland door de samenvoeging van 2 grote spelers, NLDC & The DatacenterGroup. Daar is een nieuw bedrijf uit ontstaan, met nu 10 datacenters op diverse locaties in Nederland. De (potentiele) klanten en hun markten transformeren momenteel steeds meer naar een Hybrid multi-cloud omgeving, waarbij connectiviteit en aanvullende managed diensten een grote rol spelen. NorthC heeft honderden klanten en ruim 70 medewerkers met een enorme schat aan ervaring in deze branche. Zij faciliteren, met elkaar, de weg naar de Cloud.

Vanwege de groeiambities zijn er uitbreidingen nodig in het commerciële team. Dit vraagt om een nieuwe digitale commerciële ‘’New Business’’ Sales Manager die kan helpen bij het uitbreiden op de Nederlandse markt.


Waar?

Standplaats is Amsterdam en focus regio is Nederland. 

Wat biedt NorthC

Bij NorthC gelooft men dat het succes afhangt van de daadkracht van de mensen. Zij zijn van onschatbare waarde. Zonder hen geen bedrijf. Zij investeren daarom volop zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

- Zeer goede arbeidsvoorwaarden op basis van 60% vast salaris /40% variabel

- Lease auto

- Laptop

- Pensioen bijdrage

- Stabiel en groeiend bedrijf

- Ontwikkelmogelijkheden en opleidingsbudget

Aanname proces

Na een succesvolle intake bij The AccelerationGroup is de eerste ronder een kennismaking bij NorthC Datacenters met de CEO. Daarna volgen er nog maximaal 2 rondes met MT leden en senior collega’s’, waarna bij succesvolle doorloop, een arbeidsvoorwaarden voorstel volgt.

Spreekt je dat aan?

Neem contact op met Sven Fremeijer, Headhunter en Recruiter bij The AccelerationGroup.

Sven@accelerationgroup.nl of 06-31932830
Job requirements

Wat verwachten we van jou?

 • Proactieve houding ten aanzien van het genereren van leads, kwalificeren en converteren van leads, het openen van deuren en het introduceren van NorthC Datacenters bij potentiele klanten in de volgende segmenten: System Integrators, Overheid/Semi Overheid, Healthcare, Hosting, IT partners, Enterprises
 • Een zelf-startende Sales Manager die zich ondernemend gedraagt en echte oprechte ambitie heeft
 • We zien graag sales ervaring bij grote/ middelgrote bedrijven (50+ miljoen omzet)
 • Het ontwikkelen en implementeren van een acquisitieplan met bijbehorende kosten en opbrengsten hoort bij je primaire taak.
 • Minimaal bachelor, HBO diploma
 • Je bent succesvol/ hebt een bewezen staat van dienst in het acquireren/ uitbreiden van IT business
 • Je hebt minimaal 10 jaar bewezen ervaring in bijvoorbeeld de Datacenter industrie, Telecom industrie of gewerkt bij een System Integrator of Managed Service Provider

Wat is je achtergrond?

 • Minimaal bachelor, HBO diploma
 • Je bent succesvol/ hebt een bewezen staat van dienst in het acquireren/ uitbreiden van IT business
 • Je hebt minimaal 10 jaar bewezen ervaring in bijvoorbeeld de Datacenter industrie, Telecom industrie of gewerkt bij een System Integrator of Managed Service Provider
 • Positief kan mentaliteit en sterke/ effectieve onderhandelings- en sluitingstechnieken doen