Directeur @ abflexkracht

Job description

abflexkracht - een bekend (internationaal) uitzendbureau zoekt per direct een Directeur (M/V)


Wij zoeken een inspirerend en verbindend leider.


Bedrijfsprofiel

Abflexkracht zet zich als coöperatie al meer dan 50 jaar, met al haar talent en middelen, in om de sector waarin zij actief zijn, te ondersteunen. Naast het bieden van continuïteit met de inzet van bedrijfsverzorgers en het uitzenden en/of payrollen van (buitenlandse) flex medewerkers op diverse niveaus, wil de opdrachtgever haar opdrachtgevers van dienst zijn door het aanbieden van innovatieve diensten en verrassende producten.

De eigenaren van deze coöperatie zijn de leden. Het statutaire bestuur is een vertegenwoordiging van deze leden en het bestuur wordt verkozen en benoemd door de Algemene Leden Vergadering (ALV). Op de manier blijft het democratische karakter van de coöperatie behouden. 

Abflexkracht gelooft in de ondernemingskracht van iedere lid en zet zich met passie in om kennis, vaardigheden en capaciteit te leveren aan haar klanten en leden zodat deze bedrijven aansluiting blijven houden bij de sterk veranderende markt. Deze veranderingen in de markt vragen om een nieuwe kijk op ondernemen. En om onze klanten en leden te helpen deze overgang te maken zien zij het als taak om veelzijdig talent te bieden, soms op een verrassend nieuwe wijze en soms op de oude vertrouwde manier. Een groot deel van de klanten van onze opdrachtgever is lid van de coöperatie.


Speerpunten voor de middellange termijn

- verder ontwikkelen van de strategie;

- verbeteren van de positionering van het bedrijf in de markt en in het netwerk;

- vergroten van (uren)omzet en marge;

- coachen van kernteam en medewerkers naar een hoger niveau.


Functieomschrijving

Abflexkracht zoekt een kandidaat die het bedrijf de komende jaren verder weet te verstevigen en positioneren in een sterk veranderende context. Als algemeen directeur leid je de organisatie en ben je eindverantwoordelijk voor het behalen van de jaarlijkse doelstellingen en omzet- en winstcijfers. Het financieel beheer dat je voert is transparant. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het bedrijfsbeleid. Als directeur van het uitzendbureau geef je op eigen manier invulling aan de beleidslijn en koers die reeds is uitgezet.

Daarnaast ben je uiteraard het gezicht van de organisatie, ben je integer en weet je de medewerkers te inspireren. Je zorgt voor een dynamische en doelgerichte communicatie, zowel intern als in de markt. Je onderhoudt relaties met leden van de coöperatie, klanten, andere stakeholders en externe partijen. Je rapporteert periodiek de progressie van de afgesproken milestones en strategische- en actieplannen aan het bestuur.


Functieprofiel

Je hebt ervaring in een vergelijkbare (liefst AB) werkomgeving, bij voorkeur in een directiefunctie. Aantoonbare kennis en ervaring in de arbeidsbemiddelings-, uitzend- en/of payroll branche. Je denkt in kansen en mogelijkheden, hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met de groene sector en je bent coöperatie-minded. Je leiderschapsstijl is gebaseerd op enthousiasme en het vermogen om mensen de ruimte te geven hun eigen professionaliteit vorm te geven. Je hebt de verantwoording over een team van circa 65 directe medewerkers.


Aanbod en arbeidsvoorwaarden

Abflexkracht bouwt momenteel aan haar toekomst. Je krijgt de unieke kans om het bestuur hierin te ondersteunen en je kennis en ervaring voluit te benutten. Er is een koers uitgezet en de nadruk zal in de eerste plaats liggen op doorontwikkeling. Er wordt voor deze uitdagende functie gezocht naar een kandidaat die op korte termijn en fulltime beschikbaar is. De opdrachtgever is gevestigd nabij Schiphol. Het is ideaal als je in deze omgeving woonachtig bent.

De functie van directeur is titulair. De directeur heeft de taken en bevoegdheden die in zijn of haar arbeidsovereenkomst en functieomschrijving zijn vastgelegd.

De titulair directeur bekleedt binnen de coöperatie de functie van directeur, maar is geen lid van het bestuur. De directeur legt daarom verantwoording af aan het bestuur van de coöperatie.

Er worden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden geboden die in verhouding zijn met de verantwoordelijkheden, conform de CAO Bedrijfsverzorgingsdiensten, waaronder een auto van de zaak, telefoon, laptop een goede pensioenregeling

Er is sprake van een tijdelijke benoeming, voor de periode van 1 jaar met perspectief op een vaste benoeming.


Wat is de procedure?

Na een succesvolle kennismaking met de recruiter heb je minimaal 3 gesprekken bij de opdrachtgever, het bestuur. Een eventueel assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Na goedkeuring volgt een definitieve beslissing door voordracht aan de Algemene ledenvergadering.


Ben jij deze Directeur?

Neem dan z.s.m. contact op met Sven Fremeijer sven@accelerationgroup.nl of 0631932830

Job requirements


Functie eisen:

 • Goed financieel beleid voeren;
 • Werken binnen een coöperatieve structuur;
 • Gedreven leider met minimaal 5 tot 10 jaar ervaring op management- en/of directieniveau;
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Gevoel voor ondernemerschap;
 • Bruggenbouwer;
 • Hands-on mentaliteit;
 • Geboren people manager;
 • Sterke communicatieve vaardigheden op diverse niveaus (intern en extern);
 • Goede commerciële vaardigheden;
 • Geboren netwerker;
 • Inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorziening.